Ibland behöver man klockor som klarar av vatten, smuts och påfrestningar. Visst är det trevligt med en vacker klocka, men om man är mitt uppe i småbarnsliv, storstädning eller kanske trädgårdsanläggning så behöver man något rejält som klarar omständigheterna. Samtidigt vill man inte gå omkring i något som känns fult. Idag ser många sin klocka som ett smycke, och även om man måste sänka ner detta smycke i badvatten eller blomjord så ska det förbli snyggt och funktionellt.
Detta kräver lite mer av de som skapar och tillverkar klockor idag. Klockorna måste vara vattentäta, ha glas som inte repas, och gå att rengöra enkelt och snabbt. Om man behöver en slitstark klocka som en Casio så kanske det kan vara läge att se på en modern variant som har ett gummiband samt täthet mot vatten och smuts. Det finns både stora och nätta modeller av klockor som klarar av tuffa tag.
Den här typen av klockor passar också mycket bra då man sportar. Då man är ute och åker skidor eller surfar så måste man ibland ta reda på vad klockan är. Om armbandsuret sitter bra och även har en enkel knappfunktion för ljus så kan man alltid med lätthet använda den. En del kan också dra nytta av klockor som har alarm och andra funktioner som gör att man kan använda dem för att komma upp om morgonen eller för att helt enkelt komma ihåg saker mitt på dagen.
De klockor som designats som smycken i ädelmetaller kan mycket väl vara slitstarka. Har man ett armband och av titan så blir det svårt att repa och skada det. Det kostar lite mer, men man får en klocka som är både vacker och slitstark.